Spikie 8 jaar

Spikie is een aanhankelijke hond. Hij is vriendelijk naar vreemden en visite en kruipt het liefst bij iedereen op schoot. Hij is gek op spelen (met een bal) en houdt ervan om samen op pad te gaan. Spikie kan onvermoeibaar wandelen. Spikie kent de basis commando’s en kan makkelijk alleen zijn. Spikie kan met andere honden mits hij even de tijd krijgt om ze onder begeleiding te leren kennen. Spikie kan met katten maar hij vind het leuk om achter ze aan te gaan. Spikie is gewend aan (kleine) kinderen. 

Spikie zoekt een lieve en strenge baas met ervaring (liefst met herders). Spikie loopt doorgaans aan de riem. Bij ons gaat dat zonder muilkorf maar bij vreemden is een muilkorf noodzakelijk. Hij gaat namelijk blaffen en in de riem happen/hangen en laat dan niet meer los. Hij kan ook los mits hij aangelijnd wordt wanneer een andere hond nadert. Hij kan soms onvoorspelbaar reageren op vreemde honden. 

Spikie is erg waaks en wordt onrustig van alle drukte in huis (rennen en stoeien). Hij houdt ervan als er rust en vrede in huis is. Hij is gek op ballen en wil graag mee doen wanneer er (door de kinderen) wordt gespeeld.

Spikie heeft altijd al een beetje neurotische trekjes gehad. Hij wordt bijvoorbeeld heel onrustig van te veel drukte en is gefixeerd op ballen. We hoopten dat dit na de puberteit zou afnemen maar dat is helaas niet het geval. Door gezinsuitbreiding is er veel veranderd voor Spikie en doordat hij onrustig wordt (blaffen, piepen, mee willen doen) van spelende kinderen wordt hij steeds naar zijn plaats gestuurd. Na een aantal incidenten vertrouwen we hem niet meer helemaal. 

Spikie is ontzettend lief, toch zoekt hij een baas die met hem wil trainen (evt met gedragscoach) om het bijten in de riem af te leren. 

Een baas met veel ruimte (boerderij, huis met veel grond of iets wat erop lijkt) is ook een goed alternatief! 

Spikie verblijft nog bij zijn eigenaar 06-53633433